Telefonun Şarjı Neden Hızlı Biter ?

           Teknolojinin hayatımıza giriş yapmasıyla beraber ellerimizden düşmeyen telefonlarımız artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Bu yüzden de durmadan teefonlarımıza bakıyoruz ve her zaman telefonların şarjlarının çok çabuk bitmesinden şikayetçiyiz. Ve bunun sorumlusu olarak da hep telefonu üreten firmaları gösteriyoruz. Peki bunun sorumlusunun biz olduğumuz düşündünüz mü? İşte bizlerde suçun aslında bizler de olduğunu ve bunu önleyebileceğimizi gösteren bir yazı hazırladık. Umarım sizlere yardımcı olabilmişizdir.


            
1 - Telefon şarj olurken kullanmak : Telefonumuz şarj olurken kullanırsak telefonun yapısına karşıt bir durum olacağından hafızanın bir kısmı eksilir.Bu nedenle acil bir durum olmadıkça kullanmamaya özen göstermeliyiz.

2 - Telefonu %100 olmadan şarjdan çıkarmak : Telefonu şarja koyduğumuzda yaptığımız hatalardan biri de telefonumuz şarjda iken %100 olmadan (tamamlanmadan) çıkarmaktır.Bu neden acil bir işimiz olmadığı sürece telefonumuzun şarjını tam yüklenmeden çıkarmamalıyız.

3 - Telefonu yanlış zamanda şarja takmak : Biliyoruz ki telefonumuzun şarjı azaldığında çoğumuz %15'i beklemeden şarja koyuyor , lakin bu durum sık devam ettirildiğinde ciddi bir şekilde hafıza kaybına neden olur.Bu yüzden telefonları olabildiğince %15 ve altına düşürdükten sonra şarja koymalıyız.

4 - Parlaklığı maksimumda kullanmak : Telefonumuzu çok aydınlık bir yerde kullanıyorsak parlaklığı yeteceği kadara düşürmek çok mühimdir.Çünkü ekran parlaklığı şarjı çok etkiler.


5 - WIFI bağlantıları kullanmak : Telefonumuzu kullanırken WIFI bağlantısı kullanmıyorsak kapatmalıyız, aksi takdirde şarjımız su gibi akıp gidecektir.


6 - Mobil veri sağlayıcısını açık bırakmak : Mobil veriyi kullanmadığımız sürece açık bırakmamalıyız yoksa az da olsa şarjımızı etkileyecektir.


7 - Telefonumuzun mekanik alanlarını fazla kullanmak : Yeni çıkan modellerde kamera dönmesi gibi olaylarla sık karşılaşıyoruz bu nedenle bu mekanikleri fazla kullanmak telefonumuzu yoracağı gibi aynı şekilde yaptığı işleme göre şarj derecemizi de düşürecektir.


8 - Telefon konumunu gereksiz kullanmak : Konum özelliği çoğumuzun telefonunda vardır tahminimce.Bu özelliği kullanmadığımız sürece arka planda açık kalması telefonumuzun şarjını etkileyebilir.               

                                                                                       
9 - Arka plan uygulamaların CPU kullanması : Kullanmadığımızda önceden kullanmadığımız uygulamaları açık bırakmak telefonumuzu çok yoracaktır.Bu sebeple telefonumuzun kullanılmayan alanlarını sık sık sıfırlamalı , arka plan uygulamalarının açık durumunu engellemeliyiz. 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.