Blog Açarak Para Kazanmak

Yazı yazmayı seviyorsanız ve artık yazdığınız yazılarla para kazanmak istiyorsanız blog yazmak tam da size göre bir yöntem. Aynı zamanda yazı yazarak para kazanabileceğiniz bir kaç yöntem daha var. Bunları da yakında yeni yazılarımızda anlatacağım.


1-Blog Nasıl Açılır
Blog açmak için kullanabileceğiniz çeşitli siteler var. Benim size önerdiğim ise Google'ın sahibi olduğu Blogger.
İlgili Yazı: Blog Açarken Neden Blogger'ı Kullanmalıyız
 Blogger'da blog açarken yapmanız gereken Blogger.com adresinden oturum aç seçeneğine tıklayarak gmail hesabınızla giriş yapmak. Ardından önünüze gelen adımları sırasıyla uygulayarak blogunuz açmak.

2-Blogunuzun Temasını Yapmak
Blogunuz açtıktan hemen sonra yazılarınızı paylaşamassınız öncelikle blogunuzun güzel bir temaya sahip olması lazım. Ancak blogger'ın kendi içinde barındırdığı temalar hiç de güzel temalar değil bu yüzden onları kullanmayın. Peki blogumuzun temasını nasıl yapacağız diyorsanız internet üzerinde binlerce ücretsiz tema var siz de bu temalardan en uygununu kendinize seçerek blogunuza yüklemeniz. Benim size önerdiğim hem ücretsiz hem de türkçe temlar paylaşan bir site olan Kod Blogcum sitesi. Bu sitede hem kendinize uygun bir tema bulabilir hem de blogunuzu geliştirmenize yardımcı olacak eklentiler bulabilirsiniz

3-Blogger'a Tema Nasıl Yüklenir
Sizlere blogunuza uygun bir tema nasıl bulabileceğinizi anlattım. Ancak bu temaları blogunuza nasıl ekleyeğini anlatmadım.
Kod Blogcum sitesinde indirdiğiniz temanız muhtemelen rar dosyası için olacaktır. Temanızı bu şekilde blogsa yükeleyemesiniz. Öncelikle rar dosyasının içinde .xml uzantılı dosyayı masaüstüne çıkartın. Ardından blogger'a girerek sol kısımdaki menüden tema kısmına girin. Tema kısmında sağ üst köşede bulunan "Yedekle\Geri Yükle" kısmında masaüstüne çıkardığınız .xml uzantılı dosyayı seçin ve yükleyin.
 Ve temanız yüklendi.

4-Blogunuzu Para Kazanır Hala Getirme
Blogunuz şu anda yazı paylaşılmaya hazır. Aynı zamanda reklam ekleyip para kazanabileceğiniz bir site halinede geldi. Ancak hiçbir blog açıldığı gibi para kazanabilir bir blog olmaz. Bunu sizin yazdığınız yazılarla ve blogunuzu insanlara ulaştırmanıza bağlı. Bunun için düzenli olarak yazılar paylaşmlısınız.

İlgili Yazı: Blog Açarken Neden Blogger'ı Kullanmalıyız


2 yorum:

  1. Harika bilgiler blog nedir blog nasıl açılır bloglar üzerinden nasıl para kazanılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşünüzü paylaştığınız için teşekkürler. Umarım sizlere daha güzel yazılarla hizmet edebiliriz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.