İnternetten Para Kazanmanın Yolları-2020

İnternetten para kazanmak kadar hoş bir şey yoktur değil mi? Bu sayede bilgisayarın başında binlerce lira kazanabiliyorsunuz. Ve bunun hakkında eminim ki onlarca yazı okudunuz ve bu yazıların çoğunda anket doldurmak gibi hiçbir getirisi olmayan yöntemler anlatılar.

Ben ise bu yazımda sizin eğer yeterli çabayı gösterirseniz gerçekten iyi paralar kazanabileceğiniz yöntemleri anlattım. Umarım siz değerli okurlarıma faydam dokunmuştur.

1-Makale Yazarak Para Kazanma

Makale yazarak para kazanma günümüzde hala sık kullanılan bir yöntem. Bu yöntemin nasıl işlediğini bilmiyenler için kısaca anlatayım.

 İşleyişi:  İnternette milyonlarca blog bulunuyor ve blogların bir kısmı yazıya ihtiyaç duydukların da  makale satan insanlardan küçük miktarlara makale satın alıyorlar. Bunların fiyatları genelde  100 kelime = 1tl  şeklinde oluyor. Bu da son derece az bir rakam, kısaca emeklerinize yazık ediyorsunuz. 

Fakat yine de bu rakamlar sizin için sorun olmuyorsa bu yöntemi para kazanmak için kullanabilirisiniz. 
 Nasıl Kazanılır : Para kazanmak için öncelikle makalelerinizi satabileceğiniz bir siteye üye olmanız gerekli. Bu yapacağınız zaten basit bir şey ancak kayıt olduğunuz sitede makale satabilmek için o siteye belirli bir ücret vermeniz gerekiyor. Bazı sitelerin istediği ücretler;

Bionluk 9.90 TL
İçerik.net 19.90 TL
YazKazan.net : 9.90 TL

Bazı makale satabileceğiniz web sitelerinin fiyatları böyle fakat inanın bana siz bu paradan daha fazlasınını biraz emek verirseniz mutlaka kazanıcaksınızıdır. Bu yüzden bu işe girmeden önce kendinize " Ben bu işi gerçekten yapmak istiyor muyum ? " diye sorun. Eğer cevabınız olumlu ise hiç çekinmeden ödeyin ve başlayın. İnanın bana bu paradan daha fazlasını kazanırsınız.

Hatta İçerik.net isimli site tanıtım videosunda günde 5 yazı yazarsanız ( ki bu sayı fazla bir sayı ve yapması o kadar kolay değil ) ayda 1000 - 2000 Tl arası kazanırsınız diyor. 

 Benim Düşüncem :  Bence başka insanların bloglarına para karşılığı yazmaktansa kendi bloğunuzu açın. Çünkü sizden bu yazıyı satın alan site verdiği paranın en az 5-6 katını kazanıyor ve bu kazanç bir seferlik de olmuyor. O yazı sürekli trafik aldığı için blog sahibine sürekli bir getiri sağlıyor fakat siz sadece bir kereliğine 10 TL alıyorsunuz.

Ayrıca az önce söylediğim gibi günde beş yazı yazarsanız ayda 1000 - 2000 Tl arası kazanırsınız. Ve bu iyi bir para fakat siz bir blog sayfasına günde 5 yazı yüklerseniz kazanıcağınız 1000 tl nin çok daha fazlasını kazanırsınız. Ve şunu söylemeliyim ki haftada 1 tane yazı yükleyerek ayda 700-800 TL kazanan Bloggerlar var. 


2 - Fotoğraf Satarak Para Kazanma

Bu yöntem ciddi anlamda oturduğunuz yerden veya gezerek fotoğraf çekerek para kazanabileceğiniz bi iş. Peki bu para kazanma nasıl işliyor.

 İşleyişi:  Sizin çektiğiniz bazı fotoğraflar var diyelim veya Adobe Photoshop, Illustrator gibi programlardan hazırladığınız vektör resimler var diyelim. Ve siz bunlardan para kazanmak istiyorsunuz. Ve bu gerçekten kolay ve para kazandıran bir yöntem. Ayrıca sırf insanların fotoğraf satabilmesi için web siteler bulunuyor. Bunların arasından benim en çok önerdiklerim şunlar;


Sizler bu sitelerden herhangi birini üye olduğunuz da buralara fotoğraf yüklüyorsunuz ve bu fotoğrafları sitede fotoğraf ararken gören müşteriler eğer o fotoğrafın kendi işlerine yarayacağını düşünüyorlarsa o fotoğrafı alıyor. Ve bir fotoğrafı sadece bir kişi almıyor, parayı veren herkes alıyor. Bu sayede size sürekli bir para akışı gerçekleşiyor.

Benim sizlere önerim bir kaç hafta hazırlayabildiğiniz kadar fotoğraf hazırlayın veya çekin daha sonra bunları bu sitelere yükleyin. Böylece sadece bir kaç hafta emek vererek size sürekli bir para getiricek yatırım yapmış oluyorsunuz



3 - Web Site Açarak Para Kazanma

Para kazanma çeşitlerinden biri de Web Site açmak. Eğer bir web site açmak isterseniz Blogger ya da Wordpress kullabilirsiniz. Hangisini kullanmak konusunda kararsız kaldıysanız size hemen neden hangisini seçmelisiniz açıklıyayım

 Blogger:  Blogger şuanda benim kullandığım web site açma platformu ve şu anda ben Blogger'dan çok memnunum çünkü hiç bir para ödemeden istediğim gibi web site açtım. Ancak alan adım pek de istediğim gibi değil. Bunun sebebi de benim para ödemeden tamamen parasız bir şekilde açmak istemem. Tabi ilerde para kazanmaya başladığımda bi alan adı satın alarak .com uzantılı bir alan adına geçeceğim.

Kısaca siz hiçbir para ödemeden bir blog açarak para kazanmak istiyorsanız blogger tam size göre.
Bazılarınızın aklında şu soru olabilir biz .com lu bir alan adı almadan para kazanabilirimiyiz
Tabi ki evet
Zaten bu şekilde .blogspot uzantılı bir siteyle para kazanan çok fazla site var.

 Wordpress:  Wordpress site açmak için gerçekten mükemmel bir yer fakat siz blog işini gerçekten yapacağınıza inanıyor ve profosyonel bir şekilde başlamak istiyorsanız Worpress tam size göre bir yer. Ve worpress de aklınıza gelebilecek her siteyi yapabilir veya sitenize eklemek istediğiniz herhangi bir eklentiyi   çok kolay bir şekilde ekleyebilirisinz. Örneğin Blogger'da üyelik sistemi ekleyemezken worpress'de çok kısa bir sürede ekleyebiliyorsunuz.

Kısaca paranız varsa direk Wordprees üzerinden açın fakat paranız yoksa ilk olarak Bloggerdan açın para kazanmaya başlayınca web sitenizi Wordprees'e geçirebiliriyorsunuz. 

 İşleyişi:  Her gün web sitelere popülerlik seviyesine göre insanlar ziyaret eder. Örneğin bir siteye günde 7-8 bin kişi girerken başka siteye günde 40-50 bin kişi girebiliyor. Ve sizin web sitenizde bulununan reklamlara insanlar tıkladıkça veya reklamları gördüklerin de siz para kazanıyorsunuz.
Kazandığınız para sitenize ne kadar fazla kişi gelirse ona göre doğru orantılı olarak artıcaktır.


4 - Youtube İle Para Kazanma

İnsanların artık yazılı medyadan uzaklaşıp görsel medyaya yöneldiği hatta birçok insanın artık sadece Youtube'da vakit geçirdiği ve web sitelerine bakmayı tamamiyle bıraktığını söyleyebilirim. Ve artık Youtube'a hergün milyonlarca giriş yapılıyor ve burada para kazanmak hatta buradan zengin olmak mümkün.
Peki biz burada nasıl para kazanacağız diyenler için Youtube'un işleyişi;

 İşleyiş:  Youtube'da video üreten milyonlarca insan var ve biz bunlardan herhangi bir videoya tıkladığımızda bize videonun başında ve içinde çeşitli reklamlar gösteriliyor. Youtube bu reklamlardan bi miktar para alıyor ve bu paranın bir kısmını kendi bir kısmını da içerik üreticiye veriyor ve siz de böylece para kazanıyorsunuz.

Ayrıca para kazanmanın yolu sadece reklamlar değil. Şunlardan da para kazanabilirsiniz.

・Youtube Reklamları:  Az önce de söylediğim gibi Youtube'da insanlar para karşılığı reklam veriyor ve Youtube bu reklam parasından size pay veriyor ve bu sayede siz para kazanıyorsunuz

・Sponsor:  Eğer Youtube'da videolar izliyorsanız bazı Youtuberların videolarında bilgisayar, makyaj malzemesi gibi ürünleri tanıttıklarını görmüşsünüzdür. İşte bu reklamlar sponsorlar tarafında verilern reklamlar. Ve bu reklamlarla gerçekten çok güzel para kazanabilirisiniz. 

・Link Kısaltma:  Bu yöntem daha çok web sitelerinde kullanılsa da szi açıklama kısmında eklediğiniz linkleri link.tl gibi yerlerden kısaltarak para kazanabilirsiniz.

・Paralı Üyelik:  Youtube'un yakın zaman da eklediği bir özellik var. İnsanlar sizin kanalınıza belirli bir ücret veriyor. Siz de paralı üyelere özel ayrıcaklılar veriyorsunuz. Ve bu yöntemle Youtube kazancından daha fazla kazanan insanlar var. Yani bu da gerçekten para kazandıran bir yöntem.


5 - Dropshipping ile Para Kazanma 

Bu yöntemle hiçbir sermaye ayırmadan direk başlayabiliyorsunuz. Peki nasıl ?

 İşleyiş:  Uluslararası satış yapan bir e-ticaret sitesindeki ürünü Hepsiburada Gitti Gidiyor gibi sitelerde satışa sunuyorsunuz. Satışa sunduğunuz yerden sipariş geldiğinde diğer siteden satın alarak müşteriye ürünü hiç elinize değmeden müşteriye gönderiyor ve paranızı alıyorsunuz.

Ayrıca bu iş emeğe bağlı bir iş değil birkaç saat içinde satışa koyarak para kazanmaya uzun süre devam ediyorsunuz.


6 - E-Kitap Yazarak Para Kazanma

Bu yöntemi yapanların ilk düşündüğü muhtemelen "E-Kitap yazarak para kazanılır mı ? " diye olmuştur. Fakat inanın bana gerçekten bu yöntem sayesinde çok fazla para kazanan insan var. Benim bunlara verebilecğim en güzel örnek Amerikalı bir blogger olan Mark Manson. Bu adamın blogunda 2 milyondan fazla takipçisi var ve bu bloğunda çoğunlukla kişisel gelişim hakkında yazılar yazıyor. 
Ve 2016 yılında bir kitap çıkardı ve kitap dünyada bir çok ülkede çok satanlara girdi. Daha sonra 2019 yılında ise 2. kitabını yazdı.

Ayrıca bu kitap benim hayatımda sevdiğim ilk kişisel gelişim kitabı. Muhtemelen bu kitabı okuyan insanların da düşünceleri bunun gibidir. 

Kısacası; eğer sizin kitaplarınızı satan alacağına gerçekten inandığınız takipçileriniz varsa hiç durmayın hemen yazmaya başlayın.


7 - Udemy

Günümüzde çok popüler olan Udemy ile beraber artık insanlar binlerce lira vererek fiziksel olarak eğitim aldıkları kurslara gitmektense internet üzerinden 30-40 TL vererek aynı şeyleri öğrenebiliyor.

 İşleyiş:  Siz uzman olduğunuz bir konuda eğitim videoları hazırlıyorsunuz ve bunu Udemy 'ye yüklüyorsunuz ve insanlar sizin kursunuzu belirli bir ücret karşılığında sizin kursunuzu satın alıyor.,

Bu yöntemle beraber binlerce lira kazanabilirisiniz buna en güzel örnekte Afgan Rasulov.
Afgan Rasulov'un Photoshop eğitimi isimli bir kursu var. Bu kursun fiyatı 35TL. Ve bu kursun kayıtlı öğrenci sayısı 4235. Bu da demek oluyor ki Afgan Rasula sadece bir kursundan 148 bin TL para kazanmış ve bunun gibi 13 tane kursu var. Kursların bazılarının fiyatı da 60 tl civarında.
Yani Afgan Rasulov Udemy 1 milyondan fazla para kzanmış.

Sizler de uzman olduğunuzu bir konuda kurs hazırlayarak bunun gibi yüksek miktarda para kazanabilirisiniz.


8 - Oyun İçi Alım - Satım


CS-GO gibi oyunlarda silahlar Skin izimli şeyler eklenebilir. Bunların silahın gücüne hiçbir katkısı yoktur fakat görünüş olarak güzel gösükmesini sağlar. Ve bu skinleri almak isteyen binlerce insan var sizlerde oyunun içinde skin satın alarak onu küçük bir pay ekleyerek satışa koyabilirisiniz.
Bunu yapabileceğiniz birden fazla oyun var bunlar 

CS-GO
H1Z1
PUBG

Yukarda saydığım oyunların hepsi Steam üzerinde ki oyunlar. Ve Steam'in bir özelliği olan Steam Market içinde satışlar yapabiliyorsunuz.
  

9 - Freelancer Olarak Para Kazanmak

Yetenekleriniz paraya dönüştürmek istiyorsanız bu yöntem tam size göre. Eğer photoshop konusunda iyiyseniz insanlara logo yaparak satabilir yada sesiniz güzelse para karşılığı seslendirme yapabilirsiniz. Bu işi yapabileceğiniz birden fazla site var.


Bu sitelerin herhangi birinde üyelik oluşturarak yetenklerinizi paraya dönüştürebilirisiniz.


10 - İnstagram İle Para Kazanma 

İnstagram'da para kazanmak son derece çok yapılan bir iş. Peki siz İnstagram'dan nasıl para kazanacaksınız.

 İşleyiş:  Siz İstagram'da takipçi sayınız arttıkça reklamlar alırsınız bunlar Butik sayfaları olur, diğer instagram sayfalarının reklamaları olur ve daha birçok reklam. Sizler de bu reklamlardan para kazanırsınız. 

Bu yüzdende Takipçi sayınızı arttırmalısınız. Nasıl arttırabiliriz diyorsanız şu yazıma bakabilirisiniz. 




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.