Blogunuza Takipçi Kazandırma Yöntemleri

Günümüzde birçok blog yazarı günlerce emek vererek yazdığı yazıların karşılığını alamıyor (Buna bende dahilim). Bunu başlıca sebepleri şunlar;
1- Youtube, İnstagram gibi görsel platformların blogların okunma oranını ciddi oranda azaltması
2- Blog yazarlarının kendi bloglarını iyi bir şekilde pazarlayamamaları.

Ben de bu sorunlarla karşılaşan ve kendi için rehber bir yazı arayanlar için şu an bilgisayarımın başında bu yazıyı yazıyorum. Umarım Yazının sonunda blogunuzun okur sayıları artar emeklerinizin karşılığını alma sevinciyle daha çok yazı yazarsınız.
1- Özgün Yazı
Genellikle blog yazmaya yeni başlayan insanlar kendilerinin hemen para kazanabileceğini düşünür ancak birkaç yazı yazdıktan sonra hem yazılarının okunmadığını ve para kazanamadığını fark eder. Ardından da kolaya kaçarak diğer bloglardaki yazıları "copy-past" yaparak yani çalarak kendi blogunda yayınlar.
Bu yapılan sizin blogunuza asla yarar sağlamaz aksine zararı olur.
Çünkü Google'ın botları "copy-past" şeklinde yazılmış yazıları tespit eder ve o sayfaları Google sıralamasında geriye atar. Bu da sizin para kazanma hayalleriniz için başladığınız noktadan çok daha geri bir noktaya sürükler.
 -*-Eğer Google sıralamısında yükselmek istiyorsanız yazılarınızı tamamen kendiniz yazmalı ve asla diğer bloglardan yazı çalmamalısnız.
Tabi bu demek olmuyor ki siz hiç bir blogdan yazılarınızda yararlanmayacaksınız. Çünkü siz her şeyi bilemeyebilirsiniz. Bir yazı yazarken o yazının bahsettiğiniz konuyu detaylı şekilde ele alabilmesi için sizin araştırımalar yapmanız ve diğer yazılardan esinlenmeniz gerekebilir.
Örneğin ben bu yazıyı yazmadan önce internette yazdığım konuyla ilgili çeşitli kaynaklar okudum ve yazdığım yazının daha yararlı olabilmesi için yeni maddeler ekledim.

2-Misafir Yazarlık
Eğer blogunuz fazla tıklanma almıyosa fazla tıklanma alan bloglardan yararlanmanız en iyi yöntemdir.
Bunu ise şöyle yapabilirsiniz. Misafir yazar alan sayfalar mesaj atarak onların sayfasında içinde kendi sayfanızın linkini eklemek şartıyla yazı yazabileceğinizi söyleyin ardından o blogun kurallarına uygun bir şekilde yazınızı yazın ve iletişime geçtiğiniz kişiye gönderin.
Peki misafir yazar alan sayfaları nasıl bulacağız diyorsanız internette misafir yazar alan sayfaların listeleri mevcut ya da sizin kategorinizde yazılar paylaşan blogların sayfasında misafir yazarlıkla iligili bir bilgi bulunduran sayfalara mesaj gönderebilirsiniz.

3-Sosyal Medya
   1- Facebook'ta blog yazarlarının içeriklerini paylaştığını onlarca sayfa var eğer sizde bu gruplara katılır ve yazdığınız yazıları paylaşırsannız belli bir tıklanma sayısına ulaşabilirsiniz. Ben bu yöntemi sık sık kulanmaktaydım ve yeterli sayıda tıklanma geliyordu ancak facebook aynı linki onlarca kez paylaştığımdan bu gönderilerim silinde ve bu linki bir daha paylaşmam yasaklandı.
Sizlerede benim gibi engel yemek istemiyorsanız insanların gönderilerin altına linkinizi koymayın bir gönderiyi 50 kez paylaşmayın.
  2- Facebook ve İnstagramda bildiğiniz gibi sayfa açma özellikleri var. Siz de blognuza ait bir sayfa açarsanız ve burada yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Ayrıca sayfanızı takip eden insanlar sizin paylaştığını tüm yazıları göreceği için bir kişiden onlarca  tıklanma kazanıcaksınız. Bu sayfalarınız sayesinde sizin yazılarınızı her zaman okuyan bir kitleniz olacak.

4-Takip Sistemi Ekleme
Blogunuza takip sistemi ekerseniz sizi takip etmeye başlayan bir kişi  siz herhangi bir yazı paylaştığınızda o kişinin mail adresine mesaj gidecek ve sizin yazınızı okuyacak. 
Böylece hem belirli bir kitleniz oluşacak hemde paylaştığınız yazılar her zaman  için belirli bir okunma sayısına sahip olacaktır.
-*-Bu durum sizin yazılarını seven takipileriniz içinde iyi bir durum olacaktır. Siz her yazı paylaştığınızda bildirim geleceği için sizi takip etmesi çok daha kolay bir hale gelecektir.
Kısaca bu durum hem sizin hem de takipçilerinizin için yararlı bir durumdur. 

5-Bloglara Reklam Vermek
Sizin türünüzde yazılar yazan bloglar illaki vardır. Bu bloglara sizin web sitenizin reklamını yaptırabilirsiniz.
-*-Örneğin bir blogger Wordpress ile blog açmayı gösteriyor. Ben ona ücretsiz ve ücretli bir şekilde yazısına şunları eklemesini istiyorum.

"Eğer siz Wordpress değilde Bloggerla açmak istiyorsanız Şu yazıya bakabilirsiniz Yazının linki"

Bu yazıyı eklediğinde reklam verdiğimiz blogun yazısını okuyan insanların bir kısmı bizim blogunuza gelecektir.
Ayıca reklam verdiğiniz blogun tıklanma sayılarının fazla olmasına dikkat edin.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.